Administrator
8 years ago

Positie Belgische universiteiten aanzienlijk verbeterd in International Student Satisfaction.

Facebooktwitterlinkedin

Eindhoven, 21 september 2016 – Belgische universiteiten zijn 5 plaatsen omhooggeklommen in de ‘Studyportals International Student Satisfaction Awards’, en eindigen dit jaar op een 12e plaats. 412 internationale studenten lieten een review achter over hun ervaringen in België, en internationale studenten lijken substantiantieel gelukkiger vergeleken met vorig jaar, met een stijging van het gemiddelde cijfer van 8.3 naar 8.9 (Met een maximaal haalbare score van 10).

Internationale studenten waren vooral te spreken over de vriendelijke mensen, de centrale ligging in Europa en het interessante en gevarieerde aanbod van vakken. Studeren aan een Belgische universiteit werd herhaaldelijk gezien als een verrijking van het CV van internationale studenten.

De ‘Studyportals International Student Satisfaction awards 2016’ zijn gebaseerd op 15,965 reviews geschreven door internationale studenten op ons ‘student experience platform’ STeXX.eu gedurende het academisch jaar 2015-2016. Dit jaar hebben 153 universiteiten door heel Europa zich weten te kwalificeren voor een award. Ook dit jaar heeft Spanje het meeste aantal winnende universiteiten (27) maar ook Duitsland scoort goed met 15 winnende universiteiten in 2016. Franse, Italiaanse, Griekse en Spaanse studenten zijn wederom het meest tevreden met hun ervaringen in het buitenland.

Dit jaar hebben 9 Belgische universiteiten zich gekwalificeerd voor een ‘International Student Satisfaction Award’. 4 Belgische universiteiten hebben een award ontvangen voor ‘Excellent International Student Satisfaction’ en nog eens 5 andere universiteiten een award voor ‘Very Good International Student Satisfaction’.

Reviews Score Award
Ghent University 66 9+ Excellent
KU Leuven 72 9+ Excellent
Université de Mons 27 9+ Excellent
University of Antwerp 28 9+ Excellent
Free University of Brussels 21 8+ Very good
Hasselt University 30 8+ Very good
Université catholique de Louvain 40 8+ Very good
Université de Liège 23 8+ Very good
Université Libre de Bruxelles 35 8+ Very good

Tabel 1. Overzicht van de winnende Belgische unviersiteiten.

De volledige resultaten van de Studyportals International Student Satisfaction Awards 2016 zijn bekend gemaakt op 21 september na afloop van de jaarlijkse EAIE conferentie in Liverpool. De awards zijn toegekend aan de 153 winnende universiteiten.

figure-1-winning-countries-studyportals-international-student-satisfaction-awards-2016

Figuur 1. International Student Satisfaction: winnende landen

figure-2-2016-most-satisfied-students-studyportals-international-student-satisfaction-awards

Figuur 2. International Student Satisfaction: meest tevreden studenten 

table-1-studyportals-2016-international-student-satisfaction-in-europe-and-number-of-awarded-institutions

Tabel 2. International Student Satisfaction in Europa en overzicht van gewonnen awards per land.

Pers contact:

Carmen Neghina | carmen@studyportals.com | +31 655 875 270

Over de awards:

De ‘Studyportals International Student Satisfaction Awards 2016’ zijn gebaseerd op 15,965 reviews van internationale studenten. Deze beoordelingen bieden een zeldzaam inzicht in de prestaties van universiteiten vanuit het perspectief van een student. De winnende universiteiten moesten ten minste 20 reviews ontvangen van internationale studenten gebaseerd op het laatste academische jaar. Universiteiten met een gemiddelde score van 9.5 of hoger zullen een award voor ‘Outstanding International Student Satisfaction’ ontvangen. De ‘Excellent International Student Satisfaction Awards’ zullen worden uitgereikt aan universiteiten met een gemiddelde van 9.0 of hoger. Universiteiten die een gemiddelde van 8.0 of hoger hebben gehaald zullen een ‘Very Good International Student Satisfaction Award’ ontvangen.

Voor elke beoordeling die wordt achtergelaten op SteXX, steunt Studyportals ‘Knowledge for Children’. Dit is een organisatie die de betrokkenheid en zelfredzaamheid van lokale gemeenschappen in Afrika bevordert, door middel van een financieel co-investeringsconcept. Het doel: het verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs, en zoveel mogelijk kinderen een betere toekomst geven.

Over Studyportals:

Studyportals is een internationaal studiekeuzeplatform dat studenten de mogelijkheid geeft om studie opties buiten de landsgrenzen te vinden en te vergelijken. Met meer dan 117,000 gepubliceerde studies van meer dan 2,450 deelnemende universiteiten en meer dan 16 miljoen bezoekers per jaar, Studyportals is een belangrijke bron van informatie voor studiezoekers. Studyportals werd opgestart uit een internationale studentenorganisatie in 2008 en was in eerste instantie gericht op de Europese onderwijsmarkt. Sinds 2014 heeft de organisatie – het hoofdkantoor gelegen in Eindhoven –  zijn diensten uitgebreid en heeft nu ook universiteiten uit de Verenigde Staten, Canada, Australië en Azië genoteerd op de website. Ook voor universiteiten is Studyportals een belangrijk kanaal voor internationale studentenwerving.

For more updates, follow us!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

More Press Releases