Martine
7 years ago

Koningin Máxima opent hoofdkantoor Studyportals in Eindhoven

Facebooktwitterlinkedin

Eindhoven – Hare Majesteit Koningin Máxima opent op vrijdagavond 7 april het nieuwe hoofdkantoor van Studyportals, bovenin het karakteristieke Klokgebouw in Eindhoven. Het bedrijf behoort tot één van de meest internationale en snelst groeiende tech bedrijven in Nederland en heeft als doel studiekeuze wereldwijd transparant te maken. Sinds de oprichting zijn ze gevestigd op Strijp-S. Met hun Eindhovense ‘roots’ zijn ze trots hun missie verder te verwezenlijken in het monumentale en historische Klokgebouw.

In 2007 hadden de oprichters van Studyportals, Edwin van Rest, Magnus Olsson en Thijs Putman, slechts een droom om studiekeuze wereldwijd transparant te maken. Inmiddels helpt Studyportals met haar online platform jaarlijks ruim twintig miljoen studenten om de beste keuze te maken uit 114,000+ opleidingen bij 2,450 universiteiten uit 110 landen. Door studenten te stimuleren om hun droomopleiding in het buitenland te vinden doen zij een levensveranderende ervaring op, werken ze aan een internationaal netwerk en vergroten ze hun sociale en interculturele vaardigheden. Uiteindelijk draagt deze ervaring bij aan economische groei maar ook een meer gelijke, verbonden en tolerante wereld. Studyportals krijgt dan ook regelmatig erkenning voor haar sociale missie.

Volgens de oprichters heeft regio Brainport, Eindhoven, en het dynamische Strijp-S sterk bijgedragen aan het succes en groei van het bedrijf. Dit maakt de nieuwe locatie van het hoofdkantoor extra bijzonder. Allereerst is het idee voor Studyportals hier geboren: bij ESTIEM, een internationale studievereniging van onder andere de TU/e. Tevens is er in de regio een enorm aanbod aan internationaal talent waardoor Studyportals in enkele jaren is gegroeid tot een inspirerend bedrijf met meer dan 160 werknemers, bestaande uit 35+ verschillende nationaliteiten, verspreid over kantoren in vier continenten.

“De komst van Koningin Máxima is een grote eer en onderstreept de impact die wij willen realiseren”, vertelt CEO en mede-oprichter Edwin van Rest. “Haar betrokkenheid is een geweldige motivatie voor ons team, ondernemers, studenten, universiteiten, internationale studenten, en alle ‘Brainporters’.” Tijdens de ceremonie wordt met een besloten gezelschap stilgestaan bij het belang van internationaal hoger onderwijs, de economische waarde van internationale relaties en het belang van sociaal ondernemerschap. Na de openingsceremonie krijgt Koningin Máxima een rondleiding van Edwin en spreekt zij met enkele medewerkers over hun bijdrage aan de snelle groei en sociale impact van het bedrijf. Daarnaast ontmoet zij studenten die door gebruik van Studyportals hun opleiding in het buitenland hebben gevonden en hiermee een maatschappelijke bijdrage leveren.

Lees hier het persbericht van het koninklijk huis.

Accreditatie voor pers:
tot uiterlijk woensdag 5 april 16.00 uur via https://goo.gl/jWwzFE onder vermelding van e-mail adres, telefoonnummer, naam, geboortedatum, medium en functie. Bij grote belangstelling kan gezien de beperkte ruimte een beperkte toegangsregeling voor de media gelden. Na sluiting van de accreditatie ontvangt u hierover nader bericht.

Voor meer informatie:
press@studyportals.com

For more updates, follow us!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

More Press Releases