Carmen Neghina
13 years ago

Jaarlijks € 16 miljard aan studiefondsen beschikbaar in Europa

Facebooktwitterlinkedin

(Brussel, België)—Vele studenten kunnen hun droom om in het buitenland te studeren niet realiseren vanwege financiële beperkingen, niet wetende dat er ieder jaar een heel palet aan beurzen beschikbaar is in Europa. Het aanbod is echter zeer versnipperd, beurzen worden aangeboden door een keur van Europese, nationale, regionale en lokale organisies. Studenten zijn zich onvoldoende bewust van de mogelijkheden of staan voor een eindeloze zoektocht. De door de Europese Commissie gesubsidieerde website ScholarshipPortal.eu is het antwoord op deze problemen.

ScholarshipPortal.eu is een gecentraliseerd Europees platform dat informatie biedt over alle beurzen voor studeren in Europa. De database bevat nu al meer dan 700 verschillende beurzen en fondsen; naar schatting is er jaarlijks in totaal € 15,6 miljard aan studiefondsen beschikbaar. Studenten zijn nu in staat om relevante fondsen te vinden aan de hand van hun nationaliteit, achtergrond, waar en wat ze willen studeren, en vele andere zoekcriteria. Het concept is gebaseerd op de succesvolle studiekeuze website MastersPortal.eu, waar maandelijks meer dan 1 miljoen studenten hun ideale masteropleiding zoeken in het overweldigende Europese aanbod.

Voor 6 van de 10 studenten zijn financiële beperkingen de voornaamste reden om niet in het buitenland te gaan studeren terwijl er vele soorten fondsen beschikbaar zijn, zoals universiteitsfondsen, nationale beurzen, vakgerelateerde prijzen en bilaterale uitwisselingsprogramma’s. Door gebrek aan een centrale, grensoverschrijdende informatiebron ervaren studenten grote problemen bij het vinden van deze mogelijkheden. ScholarshipPortal moet hieraan een einde maken. De website is ontwikkeld door StudyPortals, uitgever van MastersPortal.eu, en de Academic Cooperation Association (ACA) en wordt gesteund door de Europese Commissie. ACA is een Europees netwerk van nationale organisaties die de internationalisering van het hoger onderwijs promoten. Verschillende leden van dit netwerk dragen ook op individuele basis bij aan de website, waaronder Nuffic, DAAD en Universidad.es, om de kwaliteit en volledigheid van de informatie te waarborgen.

ScholarshipPortal.eu zal officiëel gelanceerd worden op de conferentie van de European Association for International Education (EAIE) op 17 september 2010 in Nantes. De ceremonie zal voltrokken worden door de president van de EAIE, Dhr. Bjørn Einer Aas. Tot die tijd is de site online toegankelijk in beta test versie.

For more updates, follow us!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

More Press Releases